Dom tigger om det….


SOMMAR!

Sol – bad – shopping och tiggare. Hjälp är inte lika med hjälp i dagens samhälle, tiggare/bedragare ökar markant i hela landet.

Skänker du pengar till en utsträckt hand?

Senast igår ringde det på en man hemma hos oss, i handen höll han en lapp gällande hans sjuka son. Jag brukar vara otrevlig mot telefonsäljare som ringer och stör i tid och otid. När det tiggs pengar direkt vid ens ytterdörr, är det nåt som är allvarligt fel. Hur ska man reagera? Mannen som ringde på hemma hos oss fick dörren låst framför sig fortare än kvickt.

Samma förmiddag försökte en kvinna i butiken där jag jobbar, att växla till sig extra pengar än vad hon skulle ha. Dom är snabba – lömska och förbannat flinka i fingrarna. Det skrämmande med hela den situationen var att hon hade en pojk i 10-års åldern med sig. Vad får denna grabb för världsbild? Kriminell redan som barn, med föräldrar som livnär sig på samma sätt. Lyckligtvis genomskådade vi bluffen ganska omgående den här gången, men jag kan garantera att det kommer fler bluffmakare under sommaren.

Zigenare – ett smutskastat folkslag i samhället. Jag undrar varför? Kjolen kvinnan bar i butiken visade tydligt vilka hon tillhörde.

Tack!

1 Comment(s)

  1. Comment by marlene on 21 maj 2010 13:09

    Ja, det är då fan inte konstigt att de har det ryktet. Det har hänt även mig, som du vet. Och kommer säkert ske igen. Jill har haft besök av en man som försökte sälja motorsågar till henne. Senare fick hon veta att det var inbrott på en verkstad där massa motorsågar blivit snodda. Slumpen? Dont think so.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


The Edge & round is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu