ActionAid


Insamlingen är avslutad!

Länken & kontot kommer vara aktivt för framtida bidrag!

 

Naturkatastrofer – svält – vattenbrist – krig!


Många smärtsamma saker drabbar mänskligheten om vart annat. Jag blir påmind av det i samtliga medier i stort sett dagligen. Har sett flertalet stödgalor på tv dom sista åren, utan att själv bidra med någonting.

Fick idag en inbjudan till ännu en stödgrupp på Facebook – Gå med & stöd föräldralösa barn på krisdrabbade Haiti. Tanken är god, men hur kan det hjälpa var min spontana reaktion.

Funderingar på hur jag som medmänniska kan hjälpa krisdrabbade har cirkulerat i huvudet hela dagen. Många bäckar små, enligt ett gammalt talesätt förenklar det hela. Om jag och 99 andra medmänniskor skulle bidra med 20:- vardera, blir detta med enkel matematik 2000:-

Med denna summa kan man med hjälp av biståndsgruppen Actionaid köpa t ex 10 getter eller varför inte 20 vinterjackor. Läs mer om hur det går till på http://www.presentermotfattigdom.se/.

actionaid

Min egen misstänksamhet satte dock ett hinder. Vem sätter in pengar på en privatpersons konto utan några som helst garantier att hjälpen genomförs? För att återknyta till Facebook – Vänner lurar inte vänner. Fyll i formuläret nedan så skickar jag kontouppgifter tillbaka. För ökad säkerhet väljer du själv en fyrsiffrig kod som jag löpande kommer publicera när pengarna är synliga på insamlingskontot. Glöm inte märka din insättning med samma kod!

Mitt mål med detta är att 100 personer inkl mig själv skänker 20:- vardera. Pengarna kommer oavkortat gå till ”presenter mot fattigdom”.

Uppnår vi detta mål publiceras daterat gåvobrev från actionaid här på bloggen. Når vi inte hela vägen sätts pengarna in som kontantgåva – givetvis publiceras även kvitto på den insättningen. OBS! Insamlingen kommer stoppas vid 100 personer. Vid positivt resultat kommer eventuellt fler insamlingar att göras.

Jag har idag haft telefonkontakt med Katinka Lindholm på actionaid som gett mig tillstånd att använda deras bildmaterial samt länk till deras hemsida.Kontaktade även Swedbank med en tanke att underlätta betalningshanteringen, detta gick tyvärr inte att genomföra som privatperson.

Sprid länken på Facebook! Uppmana även dina vänner att sprida det vidare!

Min vilja att hjälpa, är min styrka att förverkliga!

54768_artikel

Tack!

Ditt namn (nödvändigt)

Din mejladress (nödvändigt)

Personlig kod (fyra siffror)

Ditt meddelande

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


The Edge & round is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu