Divätemonoxid


Snön har börjat byta skepnad från fast till flytande form. Bara en tidfråga innan innan första löpsedeln kommer med budskapet ”översvämmning”. Kan alltid hoppas att det inte töar för fort, utan att det fryser på lite emellanåt. Följden utav det blir då istället blixthalka – bättre att ställa bilen än att dränera huset.

Med tanke på väderleken blir dagens tema – vatten.

Vatten = makt  Varför kan man då fråga sig? Jag läste precis att allt levande på jorden är beroende av just vatten. Att ta bort vatten är lika med att släcka allt liv – det är vad jag kallar makt. Över 71% av jorden består just av vatten, och då pratar vi i flytande form. Det tragiska med den siffran som jag ser det är att vissa har i överflöd, och andra får dricka det otjänligt.

Kranen i vårt hem serverar vatten av hög kvalité. Förvisso en hel del kalk i det, men det påverkar smaken minimalt. Likt förbannat släpar vi hem kubikvis med diverse smaksatta mineralvatten.

Det är gott  – men är det nyttigt?

Ur miljösynpynkt är det inge vidare, trots att vi sköter oss med återvinningen. Tittar man närmare på just innehållets nyttighetsgrad så fick iallafall jag mig en tankeställare. Läste en undersökning gjord i slutet av 2007 där det testades 13 olika fabrikat av just mineralvatten. Hela 5 av dom testade skulle inte godkännas kvalitetsmässigt att användas som kranvatten. Värst på marknaden var Ramlösa. Mer än det dubbla gränsvärdet som anges för kranvatten i Sverige. Det man tittat närmare på är då bl a  natrium och fluor. 

Hur många tag 5 för 30:- har vi inte släpat hem av just Ramlösa i vårt hushåll?

water

Tack!

3 kommentarer

  1. Comment by martin on 28 februari 2010 9:11

    De är rätt sjukt med tanke på reklamen om diverse hälsobrunnar djupt i dom svenska skogarna som ska vara så rena och bra? loka kanske är något på spåret med sin reklam där folk muterar och blir övernaturliga :-)

  2. Comment by Lisa on 28 februari 2010 18:21

    KÖP EN SODASTREAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Comment by Pedan on 8 mars 2010 21:19

    Drick kranvatten.. billigt och om jag inte missminner mig helt nyttigast.. Vill ni dricka något med bubbel i..ÖPPNA EN ÖL.. (c;

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


The Edge & round is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu