Skottår


Med tanke på snömängden som fallit, skulle man med lite dålig humor tro att det är skottår i år. Den 29:e februari infaller inte förrän år 2012 nästa gång.

Varför har vi då en extra dag i kalendern vart fjärde år? Svaret på detta är helt enkelt att hålla årstiderna  på plats i kalendern. Tidsförskjutningen skulle annars bli för stor baserat på 100 år & hur kul vore det att fira midsommar med 2 meter snö.

Gammal europeisk tradition säger att när skottår infaller så är det fritt fram för kvinnan att fria till mannen. Om mannen avvisar kvinnans frieri, ska denne enligt traditionen kyssa kvinnan samt ge henne ett par handskar alt. ett silkeslinne. Hur denna tradition har uppkommit hittar jag tyvärr inget svar på – blev lite nyfiken på vad handskarna kommer in i bilden. Ska framöver skriva en blogg om traditioner och hur dom blev till.

För att återgå till extradagen den 29:e februari, var vi idag och firade min kära mor som föddes just på skottåret Måste erkänna att det känns lite lustigt att gratulera sin mamma på 14,5 årsdagen.

Grattis mamma!

Njut av varje minut

Njut av varje minut

Tack!

1 Comment(s)

  1. Comment by Siw Gustafsson on 28 februari 2010 20:47

    Tack min Älskade Martin..det är underbart att få uppleva såna innnerliga stunder som idag med dig och din underbara familj..och det värmer ett modershjärta att du ser din mammas 14½ år med humor.och ändå respektfullt..så Tack själv!Jag njöt varje minut!!!
    Kram Mamma

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


The Edge & round is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu