Två små rätter


Livet bjuder hela tiden på en massa härligheter. Idag tänkte jag bjuda er på ett middagstips. Förätt bestående av smörstekt halloumi på salladsbädd, rostade pinjenötter, finhackad rödlök & några stänk av flytande honung. Varmrätt är fylld baconlindad kycklingfilé (fetaost,färsk grön jalapeno, röd paprika, färsk timjan och hackad vitlök).

Då jag själv ogillar att laga mat enligt recept, tänker jag heller inte skriva nåt. Att improvisera med smakupplevelser ger bästa resultat.

004

Råvaror förbereds

0061

Fyllningen till kycklingen finhackas

007

008

Fyllning färdig

010

009

Baconlindad & redo för ugnen. Varmluft 195 grader i ca 35 min

011

Dags att smörsteka halloumi

013

Förrätt färdig att serveras

016

Varmrätten klar

Till denna middag drack vi:

Flagga Piccini Chianti (nr 22467)
Land Italien
Distrikt Chianti
Alkoholhalt 13,0 %
Färg Rödblå färg.
Doft Kryddig doft med inslag av körsbär, lakrits och muskot.
Smak Kryddig smak med inslag av mörka körsbär, lakrits och muskot.
Användning Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller vegetariska pastarätter.

Tack!

Fyllighet=6
Fyllighet
Strävhet=5
Strävhet
Fruktsyra=9
Fruktsyra

4 kommentarer

  1. Comment by Sara on 15 mars 2010 17:47

    Shit när får jag komma och äta hemma hos dig ;) ? Jag blev ju hungrig nu!!:P

  2. Comment by Majsan on 15 mars 2010 20:46

    Det ser fantastiskt gott ut! Halloumi har jag dock aldrig smakat.. kanske dags nu.

  3. Comment by edgeman on 15 mars 2010 20:50

    Det tycker jag verkligen du borde smaka – gör sig allra bäst nån minut på grillen =)

  4. Comment by Mita on 17 mars 2010 15:27

    Mmmm ser ju galet gott ut!

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


The Edge & round is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu